FHF Auto / Leasing

Leasing


Flexleasing Erhverv

Flexleasing er leasing af biler med forholdsmæssig registreringsafgift. I stedet for at betale hele registreringsafgiften på bilen på én gang, betales der i stedet delvis registreringsafgift pr. mdr. i den periode, leasingaftalen løber over.

Værdien af registreringsafgiften afhænger af bilens alder, udstyr og kilometertal. At flexlease kan være en økonomisk fordel, da man i leasingperioden kun betaler mellem ½-1% pr. mdr. af registreringsafgiften ved aftalens indgåelse. Det er oftere dyrere biler med højere udstyrsniveau, som flexleases på grund af den økonomiske fordel, den forholdsmæssige registreringsafgift kan give.

Leasingaftalen kan løbe over 12, 24 eller 36 måneder, hvorefter bilen kan købes eller anvises til scrapværdi, eller aftalen kan forlænges.

Ved indgåelse eller vurdering af en leasingkontrakt, er der tre beløb, som er vigtige at tage i betragtning for at lave en reel sammenligning:

  • Den ekstraordinære førstegangsydelse
  • Den månedlige ydelse
  • Scrapværdien, som er bilens værdi efter udløbet leasingaftale. Scrapværdien er plus moms og registreringsafgift.

Udover den økonomiske fordel, den forholdsmæssige registreringsafgift kan give, flexleaser flere og flere fordi:

  • Der ikke skal bindes så meget kapital
  • Hvis/når registreringsafgiften sænkes, vil der ikke være så stort et tab
  • Bilen kan sælges i hele Europa uden tab på registreringsafgiften
  • Du betaler kun den afgift, du bruger.

Den forholdsmæssige registreringsafgift

Når man flexleaser, betales registreringsafgiften månedsvis.

På biler nyere end 3 år er afgiften 1% pr. mdr. af registreringsafgiften.

På biler ældre end 3 år er afgiften ½ % pr. mdr. af registreringsafgiften.

Procenten er determineret af værdien af registreringsafgiften ved aftalens indgåelse. Værdien af den forholdsmæssige registreringsafgift vil derfor være den samme pr. mdr. over hele leasingperioden, uanset om man ønsker at lease i 12, 24 eller 36 mdr. Jo ældre bilen er, og jo flere kilometer den har kørt, jo lavere er registreringsafgiften.

Det betyder, at man evt. kan indgå en kontrakt for 12 mdr. med en forholdsmæssig registreringsafgift på værdi X og forny værdien af registreringsafgiften til en lavere værdi, Y, ved en forlængelse af aftalen. Dog skal man være opmærksom på, at hver gang kontrakten forlænges, medfører det endnu en førstegangsydelse, som regel er den meget lav i forhold til første gang. Jo mere betalt i førstegangsydelser, jo lavere scrapværdi.

Ved indgåelse af en 24 eller 36 mdr. kontrakt er den forholdsmæssige registreringsafgift den samme pr. mdr. over hele perioden, dog med kun én førstegangydelse.

Efter udløbet leasingaftale

Efter udløbet flexleasingaftale er det muligt at forlænge kontrakten igen i 12, 24 eller 36 mdr., eller man kan vælge at købe bilen til scrapværdi og betale registreringsafgiften til den værdi, bilen på det tidpunkt vil stå til.

Som erhvervsdrivende forpligter man sig til at købe bilen, eller anvise en køber, til den scrapværdi, som står angivet i kontrakten efter udløbet aftale efter 12, 24 eller 36 mdr. Det er også muligt at give bilen i bytte på en anden bil som ved almindelig handel. Hvis bilen er mere værd end scrapværdien, er gevinsten din.

Udvalg og finansiering

Bilerne, som FHF Auto udbyder til leasing, er altid købt hos tyske Mercedes-forhandlere med komplet servicebog.

Hvis du har andre ønsker, end de biler, der er på lager, kan vi evt. i fællesskab finde drømmebilen i Tyskland og få den hjem til dig. Ved hjemtagelse efter kundeønske betales et depositum, når bilen bestilles i Tyskland.

Hos FHF Auto samarbejder vi med leasingselskabet Krone Kapital om flexleasing af brugte biler. Krone Kapital er ejet og etableret af Sparekassen Thy og Sparekassen Kronjylland i 2000.

 

Frederik Hansen

Indehaver af FHF Auto

Læs evt. mere om Krone Kapital på deres hjemmeside www.kronekapital.dk.

Krone Kapital A/S

Grønnegade 17H

7900 Nykøbing Mors

+45 96 70 34 00

Nyhed
Mercedes

Mercedes GLK200

CDi aut. BE
Mercedes GLK200 CDi aut. BE